Reception hall of a house designed by J A Louis Hay

Maker
Hurst, Arthur Bendigo
Current rights
Public Domain
See full details

Object detail

About this object
View of the reception hall in an unidentified house designed by J A Louis Hay. The walls of the room are decorated with a timber dado. Floral wall paper has been hung between the cornice and the picture rail. The floor is laid with two large rugs. There is a door in corner of the room. Among the pieces of furniture that are visible in the room are two built-in bookcases, a carved timber chair, and an armchair. The adjacent room is visible through an opening in the right wall. Furnished as a dining room, this space contains a dining suite. Additional chairs are located around the room. A large brick fireplace is located along the far wall. To the left of the fireplace is a door.

Photographer, A B Hurst.
Date unknown.
Production technique
Media/Materials description
Black and white photograph.
Measurements
Height x Width: 150 x 201mm
Signature/Inscription
Dining Room from Reception Hall, Inscription, Handwritten
A B Hurst Napier N.Z., Photographers details, Embossed
LH3, Inscription, Handwritten
Subject date
1910-1940?
Caption
Collection of Hawke's Bay Museums Trust, Ruawharo Tā-ū-rangi, 9056
Credit Line
gifted by Margaret Hay
Other number(s)
m99/97/75, 9056, 77214

Share

My shortlist

Explore other objects by colour

Public comments

Be the first to comment on this object record.

Google reCaptchaThis site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.